Stuede-rotgrønnsaker0-1
Til oppskriften

Stuede rotgrønnsaker

Stuede rotgrønnsaker smaker godt til alle slags kokte, stekte og røkte kjøttretter. Har du ikke akkurat de rotgrønnsakene som er nevnt i oppskriften, kan de fint erstattes av andre. 
Julemat
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell og kutt gulrot, kålrot,persillerot og knollselleri i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann, ca.10 minutter. Sil av kokevannet.
  • Smelt smør og ha i mel. Rør godt til en glatt jevning.
  • Spe med melk og fløte under omrøring. Rør godt til du har en klumpefri saus. La sausen koke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.
  • Vend inn godt avrente grønnsaker. Ha i grovhakkede friske urter rett før servering.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Print