Sufflé med ost og spinat

Sufflé med ost og spinat

40-60 min
Avansert
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Med cheddar og spinat i suffleen får du en spenstig og god kveldsrett som du kan servere til gjester. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Skill eggene. Rør inn eggeplommer.
  • Fres finhakket sjalottløk i litt smør til den blir myk og blank. Ha i fersk spinat som dampes lett. Bland det inn i suffleen sammen med revet ost. Smak til med salt og pepper.
  • Stivpisk eggehvitene og rør dem forsiktig inn - 1/3 om gangen. Hell røren forsiktig i en smurt ildfast form. Stek suffleen på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter.
  • Den faller fort sammen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.
  • Porsjonssufflé Du kan også fordele sufflérøren i fire porsjonsformer, som på bildet. Da blir steketiden rundt 20 minutter.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest