Suffletomater-1
Til oppskriften

Sufflétomater

Sufflétomater er et sprekt innslag f.eks. på tapasbordet. Kan også være en velsmakende liten kveldsrett og er også perfekt til klubbservering. 
Under 20 min
Middels
Forrett, Koldtbord, Lunsj
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll tomatene og skjær et lokk av toppen. Skjær av en liten skalk i bunnen slik at tomatene står støtt. Hul ut tomatene og sett dem opp/ned så overflødig væske renner ut.
  • Stek loffskivene gylne og sprø i olje. Legg dem på et smurt ildfast fat.
  • Dryss tomatene innvendig med salt og pepper og sett dem på loffskivene.
  • Kok opp fløten, smuldre i osten og la den smelte. Rør inn maisennaen og la blandingen surre i 2 minutter.
  • Ta sausen av platen. Skill eggene og rør eggeplommene i sausen. Fordel sausen i tomatene og stek dem midt i ovnen på 225°C i ca. 10 minutter til sausen begynner å bli gyllen.
  • Server tomatene umiddelbart.
Print