Sukiyaki Japans nasjonalrett

Sukiyaki Japans nasjonalrett

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Nasjonalretten til Japan tilberedes forskjellig avhengig av hvor i Japan du befinner deg. Denne varianten heter Kanto Sukiyaki og kommer fra Øst- Japan. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask og finhakk purre og kinakål. Del soppen i tynne skiver. Bland grønnsakene sammen med kjøttet og legg det på et fat.
  • Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Hell sausen i en gryte. I utgangspunktet skal sausen varmes opp ved bordet på en stekeplate/gassovn og kjøttet med grønnsakene kokes etter eget ønske.
  • Men man kan fint jukse ved å varme sausen og koke kjøttet og grønnsakene ved komfyren.
  • Server et rått egg til hver person i en skål, sammenpisket. Det kokte kjøttet og grønnsakene skal dyppes i det rå egget før man spiser det.
  • Server med ris.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest