Meny
Sunn ostekake med aprikos
Ostekake med aprikoser er en sunnere ostekake med kakebunn av kanel og grov kjeks, krem av skyr eller cottage cheese og hermetisk aprikos på toppen.
Porsjoner1 ostekake
Ingredieser
Bunn
Ostefyll
Fremgangsmåte
Bunn
  • Smelt margarin og rør inn knuste kjeks og kanel.
  • Trykk det godt ut i en 22 cm springform. Avkjøl i kjøleskapet.
Ostefyll
  • Mos 3/4 av aprikosene sammen med skyr til puré, bruk gjerne en blender. Bland inn fruksukkeret, samt saften og skallet av sitronen.
  • Rør gelatinen ut i 4 ss av aprikoslaken. Varm opp i vannbad til det er oppløst. Avkjøl litt og ha det i puréen.
  • Visp kremen og tilsett den forsiktig. Fyll over kjeksbunnen i kakeformen.
  • Avkjøl kaken i kjøleskapet, minst fire timer.
Pynt
  • Pynt kaken med resten av aprikosene skåret i skiver.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Per Erik Jæger

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter