Sursild

Sursild-1
20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Sursild

Sursild er en av de klassiske sildevariantene, og har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Før tradisjonene videre med denne oppskriften på hjemmelaget sursild. 
PORSJONER4

Ingredieser

Eddiklake

Fremgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer om de er for salte.
  • Skjær silden i ca. 2 cm brede strimler på tvers. Rens og skjær rødløk, vårløk og ingefær i tynne skiver.
Eddiklake
  • Kok opp vann og sukker, og avkjøl. Tilsett eplecidereddik, pepper, allehånde, nellik, sennepsfrø og laurbærblad. Legg sild, rødløk, vårløk og ingefær lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
  • Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken