Sursøtmarinade-1

Sursøtmarinade

Under 20 min
Enkel
Print
Søtt og salt er ingredienser i denne marinaden som har opprinnelse fra Japan. Marinaden kan brukes til alle typer kjøtt, men passer spesielt godt til storfekjøtt og lammekjøtt. 
PORSJONER1 dl

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til marianden. Ha hvitt kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en dobbel plastpose.
  • Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.
  • Tips: I og med at denne marinaden inneholder en del sukker, kan kjøttet lett bli svidd når du griller det. Tørk derfor godt av kjøttet før du legger det på grillen, og pensle resten av marinaden på kjøttet de siste minuttene av grilltiden.
Kilde: matprat.no Foto: Alf Børjeson