Sursteik

 

Til oppskriften

Surstek

Surmelken ble tidligere brukt mye som marinade. Det gir god smak til lammesteken, og forlenger også holdbarheten på kjøttet. Denne retten må du planlegge i god tid, den skal nemlig marineres i kjøleskapet en hel uke! 
Over 60 min
Middels
Middag, Tradisjon
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell i surmelk. Legg posen på et fat i kjøleskapet i ca. en uke. Vend på posen hver dag.
  • Skyll og tørk steken. Brun den i en jergngryte sammen med løk skåret i båter.
  • Dryss over salt og tilsett melk/vann, pepper og laurbærblad. Kok opp. Senk varmen og la steken trekke over svak varme til steketermometeret viser 65-70 °C. Dette tar ca. 2 timer.
  • Ta kjøttet opp av sjyen og hold det varmt mens sausen lages.
  • Bruk stekesjyen. Rør mel ut i rømme , og visp jevningen inn i stekesjyen. La sausen småkoke ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server med kokte poteter og for eksempel aspargesbønner, gulrøtter og rørte tyttebær.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Print