Sushi med matjessild

Sushi med matjessild
40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Sushi med matjessild

Imponer vennene dine med matjessild på neste sushikveld. I denne oppskriften finner du matjessild som nigiri og i en makirull sammen med agurk og gulrot. 
PORSJONER4

Ingredieser

Nigiri sushi
Maki sushi
Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris >> forklarer, eller følg anvisning på pakken.
  • Bland sammen eddik, salt og sukker og rør til alt er oppløst. Smak til marinaden om du vil ha den søtere eller syrligere.
  • Hell litt av marinaden over risen og vend den godt inn i all risen. Risen skal være klebrig og ikke bløt, så juster dette ved å ha i mer marinade.
  • Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle, slik at den beholder fuktigheten. Risen skal ha romtemperatur når sushirullene lages.
Nigiri sushi-
  • Skjær bort sporen på matjessilden slik at du får to separate fileter. Tørk filetene med litt tørkepapir og skjær på skrå i ca. 3 cm brede biter.
  • Fukt hendene med vann så risen ikke kleber på fingrene.
  • Ta en porsjon med marinert sushiris, tilpass mengden til bitene med matjessild. Bruk gjerne en skje så får du like store boller hver gang. Form risen til en oval ball.
  • Legg litt wasabi på fileten og legg så risballen over fileten.
  • Snu biten slik at fileten ligger oppå risen.
  • Form biten ved å presse langs sidene og på toppen slik at risen og fileten fester seg til hverandre.
Maki sushi
  • Skjær bort sporen på matjessilden slik at du får to separate fileter. Tørk filetene med litt tørkepapir og skjær de i strimler, ca. 1 cm brede. I makisushi kan du også bruke mindre biter som for eksempel avskjær fra nigiri.
  • Skrell gulrot, og skjær den og agurk i strimler.
  • Legg et ark noritang på en bambusmatte. Fordel kokt sushiris utover.
  • Unngå å legge ris helt ut til kanten øverst på arket. Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på noritangen.
  • Legg strimler med matjessild, agurk og gulrot på risen. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten. Lim sammen rullen med kanten med eddikvann.
  • Klem rullen godt i bambusmatten slik at den blir jevn og fin.
  • La rullen ligge i kjøleskapet til alle er ferdige.
  • Del hver makirull i to, og del så videre i to og to. Av en rull får du 8 makibiter.
  • Server nigiri og maki med soyasaus, ingefær og wasabi.
Kilde: godfisk.no Foto: Aina Hole
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken