Sushiris

Sushiris

40-60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Risen er hemmeligheten med sushi. Selv om sushimarinaden etter japansk tradisjon skal være lett syrlig så kan du lage den slik du vil ha den. 
PORSJONER4

Ingredieser

Marinade

Fremgangsmåte

  • Kok risen etter anvisning på pakken, eller følg trinnene under.
  • Skyll ris i kaldt vann til vannet blir klart.
  • La risen ligge 20 minutter i kaldt vann. Hell bort vannet.
  • Ha like mye vann som ris i en kasserolle med lokk, kok opp og la det koke godt i 3-4 minutter.
  • Trekk kasserollen til side og skru platen ned til laveste trinn.
  • La risen trekke på svak varme til alt vannet er borte, ca. 15 minutter. Legg risen på et fat med høye kanter og la den avkjøle.

Marinade

  • Rør sammen riseddik, sukker og salt til alt er oppløst.
  • Hell litt og litt av marinaden over risen og vend forsiktig inn for hver gang.
  • Risen skal være klebrig og ikke bløt.
  • Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle slik at den beholder fuktigheten.
  • Tips: Sushimarinade kan du også kjøpes ferdig, og kalles "Sushi seasoning".
Kilde: godfisk.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest