Svinefilet-med-kremet-sjampinjongsaus

Svinefilet med kremet sjampinjongsaus

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Indrefilet av svin i god saus med sopp, urter, fløte og dijonsennep. Godt med poteter, basmati ris eller brun ris til. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Fjærn den store hinnen/senen på fileten. Skjær kjøttet i 1,5 cm tykke skiver. Kutt opp sopp og løk i skiver, hakk gressløk og persille. Salt og pepper på kjøttet og stek det i en spiseskje smør til kjøttet er gyllenbrune, ta opp kjøttet og legg det til side på en tallerken.
  • Stek deretter sopp og løk i en spiseskje smør. Stek i noen minutter til både sopp og løk er brunet. Dryss med mel og rør.
  • Legg fileten tilbake i pannen. Hell på fløte, yoghurt, dijon sennep og sitronsaft, tilsett urter og vend det inn i det i sausen. La det småkoke i et par minutter, og server direkte fra gryta eller fra et fat. Krydre med salt og pepper og evt. mer dijon sennep og sitronsaft.
  • Server med grønne bønner og en god potetmos.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest