Meny
Svinekam-med-ovnsbakte-gulrotter-
Saftig svinekam med sprø og deilig svor! Server den med fargerike ovnsbakte grønnsaker og du har en deilig søndagsmiddag eller festmiddag i romjula.
Porsjoner4
Ingredieser
Ovnsbakte gulrøtter
Hel syltet løk
Fremgangsmåte
 • Forvarm stekeovn til 230 °C.
 • Bruk en skarp kniv og lag ruter i svoren. Gni svinekammen inn med salt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller en ildfast form.
Tips: Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan svinekammen dampes først og rutes etter damping.
 • Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumsfolie. Damp svinekammen i stekeovnen i ca. 45 minutter.
 • Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketremometer i den tykkeste delen av svinekammen. Sett formen tilbake i stekeovnen, og stek videre på 175 °C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5 timer. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
Tips: Ekstra sprø svor får du ved å sette på overvarme/grill mot slutten av steketiden. Pass godt på, det tar 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp.
 • Skrell gulrøttene. Del dem først i to og så i fire på langs. Legg gulrøttene i en ildfast form sammen med frisk rosmarin. Legg på noen klatter smør, og krydre med salt og pepper. Sett formen midt i stekeovnen og bak gulrøttene på 200 °C i ca. 10 minutter, til gulrøttene er møre.
 • Skrell rødløken, men la den fortsatt være hel. Kok opp vann, sukker og eddik i en kjele og legg i løken. La løken koke forsiktig i 5 minutter. Skru av platen og la løken ligge å trekke i den varme laken.
Server svinekam med ovnsbakte gulrøtter, syltet rødløk og kokte poteter.
  Kilde: matprat.no

  Share on facebook
  Share on pinterest
  Share on email

  Populære oppskrifter