svineknoke med rotmos

Svineknoke med rotmos

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Svineknoke med rotmos med en god sennep til er klassisk, gammeldags hjemmelaget mat! 
PORSJONER4

Ingredieser

svineknoke

Rotmos

Fremgangsmåte

Svineknoke

  • Skyll knoken i kaldt vann. Ha den i en gryte og hell i vann til det dekker. Kok opp og skum godt av.
  • Skrell gulrøtter og løk, skjær de i små biter og legg de i gryten. Tilsett pepperkorn og laurbærbladet.
  • Senk varmen og la kjøttet småkoke på svak varme under lokk i 1,5-2 timer. Kjøttet er ferdig når det løsner lett fra beinet. Ta gryten av varmen og sett den til side.

Rotmos

  • Skrell kålrot og gulrøtter og skjær de i biter. Legg de i en kjele, hell på nesten all kraft fra svineknoken (la kjøttet ligge i litt av kraften) og kok i ca. 30 minutter.
  • Skrell potetene og skjær de i biter. Ha de i gryten med kålrot og gulrøtter. La det koke i ca. 15 minutter til alt er mykt. Hell av kraften, men spar på den.
  • Mos grønnsakene. Mos ikke for mye, det er godt med litt biter i!
  • Pisk mosen luftig og spe med kokende kraft til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepppar. Rør inn smør etter smak og pynt med hakket persille.
  • Varm knoken før du serverer den med rotmosen og noen forskjellige typer sennep.
Populære oppskrifter siste uke