Svinekoteletter med calvados og epler

Svinekoteletter med calvados og epler

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til laveste temperatur. Varm halvparten av smøret i en stekepanne som er stor nok til å romme alle fire kotelettene. Legg i eplebåtene, dryss på sukker, og fres dem i 5-6 minutter. Snu dem ofte, slik at de blir jevnt gyllenbrune. Legg dem over i et ildfast fat, og hold dem varme i stekeovnen.
  • Varm halvparten av resten av smøret sammen med oljen, og brun fettranden på kotelettene en for en.
  • Legg alle koteletter flatt i pannen, og stek de i 5 minutter. Snu de, og stek de videre i 5-6 minutter, til de er gjennomstekt og møre. Legg kotelettene over på et fat, dekk de med aluminiumsfolie, og hold de varme i ovnen. Hell fettet ut av pannen, og tørk pannen med kjøkkenpapir.
  • Varm resten av smøret i pannen, og stek sjalottløk og timian i 2-3 minutter, til løken er myk, men ikke brun. Hell på calvados, og skrap godt opp fra pannebunnen. Rør inn sider og fløte, og kok sausen til den har kokt inn til det halve.
  • Hell kjøttsaft fra kotelettene i fløtesausen, og gi den et oppkok. Smak til med salt og pepper, hell sausen over kotelettene, og legg eplebåtene rundt. Strø hakket bladpersille over.
  • *uten skall og kjernehus, delt i båter.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest