Svineschnitzel-cordon-bleu-kopi

Svineschnitzel Cordon Bleu

40-60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Cordon Bleu er fransk og betyr «blått bånd». Dette er en velkjent rett som er å finne i de vanligste kokebøker. I oppskriftene skal det brukes kalv, men svinekjøtt er like godt. En mektig, men nydelig rett.
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

panering:

Fremgangsmåte

  • Rens aspargesbønner, og kok dem et minutt i en kjele med lettsaltet vann. Avkjøl dem raskt i isvann, slik at de holder seg sprø og bevarer den fine grønnfargen sin.
  • Kok poteter i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, 15- 20 minutter.
  • Skjær en liten lomme i siden på hver av kjøttskivene. Fyll dem med sennep, ost og skinke.
  • Tips
  • Bruk gjerne en tannpirker (ute smak) for å holde lommen sammen under steking. Bare husk å ta den bort før servering.
  • Vend kjøttbitene i mel krydret med salt og pepper, deretter i egg (sammenvispet) og til slutt i griljermel.
  • Stek schnitzler i en stekepanne med margarin. Bruk middels varme, og stek til de har fått en gyllen og fin farge, ca. 3 min. på hver side. Legg dem over på en tallerken med kjøkkenpapir slik fettet renner av.
  • Ha olivenolje i den varme pannen, tilsett aspargesbønner og sjalottløk. Stek i et par minutter, tilsett persille og finrevet skall og saft fra sitron. Smak eventuelt til med salt og pepper.
  • Server fylte svineschnitzler med kokte poteter, aspargesbønner og sitronbåter.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest