Syltede drueagurker med pepper og hvitløk
Over 60 min
Enkel
Små syltede agurker som, om de oppbevares mørkt og kjølig, er holdbare i ca. 6 måneder. Men disse deilige sylteagurkene blir nok spist opp lenge før det.
PORSJONER1
Ingredieser
- 10 stk drueagurk
- 1 l vann
- 1 dl salt
- 2 dl 7 % eddik
- 2 dl vann
- 5 dl sukker
- 10 båt hvitløk
- 10 stilk frisk timian
- 15 stk hele rosépepper
- 15 hele grønne pepperkorn
Fremgangsmåte
- Visp sammen kaldt vann og salt til saltet løser seg opp. Vask agurken og legg i saltlaken. La det stå svalt i et døgn.
- Sil fra agurkene i en sil og la dem renne godt av. Kok opp eddik, vann og sukker, og rør til sukkeret er helt oppløst.
- Ha agurkene, rensede hele hvitløkbåter, timianstilker og pepperkorn på rene glass. Hell den varme laken på og avkjøl. Sett på lokk og sett glassene i kjøleskap.
- Agurkene er ferdig syltet etter ca. 2 uker.
- Om de syltede agurkene oppbevares mørkt og kjølig, så er de holdbare i ca. 6 måneder.
Kilde: frukt.no Foto: Hot Chocolate Media