Syltede-drueagurker-med-pepper-og-hvitløk-1

Syltede drueagurker med pepper og hvitløk

Over 60 min
Enkel
Print
Små syltede agurker som, om de oppbevares mørkt og kjølig, er holdbare i ca. 6 måneder. Men disse deilige sylteagurkene blir nok spist opp lenge før det. 
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Visp sammen kaldt vann og salt til saltet løser seg opp. Vask agurken og legg i saltlaken. La det stå svalt i et døgn.
  • Sil fra agurkene i en sil og la dem renne godt av. Kok opp eddik, vann og sukker, og rør til sukkeret er helt oppløst.
  • Ha agurkene, rensede hele hvitløkbåter, timianstilker og pepperkorn på rene glass. Hell den varme laken på og avkjøl. Sett på lokk og sett glassene i kjøleskap.
  • Agurkene er ferdig syltet etter ca. 2 uker.
  • Om de syltede agurkene oppbevares mørkt og kjølig, så er de holdbare i ca. 6 måneder.
Kilde: frukt.no Foto: Hot Chocolate Media