Meny
Syltede-rødbeter1
Syltede rødbeter er klassisk tilbehør til en mengde retter fra spekesild til pytt i panne, og hører også hjemme i en egen skål på julebordet. Da er det litt stas å servere hjemmelagede rødbeter ”akkurat slik farmor laget dem”…. 
Porsjoner1
Ingredieser
SYLTELAKE
Fremgangsmåte
  • Kok rødbeter med skall til de er møre, ca. 1 time. Avkjøl litt, og klem dem ut av skallet (bruk gummihansker).
  • Kok opp ingredienser til laken og avkjøl. Skjær rødbeter i biter, skiver eller strimler og legg dem på rene, tørre glass. Tilsett krydder.
  • Prøv deg fram med andre krydder, for eksempel chili, laurbærblad, kanel eller nellik. Du kan også erstatte ca. 1/3 av eddiken med balsamico for å få en mer spennende smak.
  • Hell over laken og sett på lokk. La stå og trekke smak i ca. 2 uker.
Kilde: matprat.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter