Meny
Syltede sitroner
Syltede sitroner er typisk for det marokkanske kjøkkenet, der brukes de for å smaktilsette taginer og sauser. For å få vellykede syltede sitroner er det viktig at de legges ned en måned før bruk. De holder seg som oftest i opp til ett år i lake. Bruk så mange sitroner som det er plass til i krukken du skal bruke, ha også noen ekstra til å presse saften av.
Porsjoner1
Ingredieser
Fremgangsmåte
 • Skrubb sitronene i varmt rennende vann med en myk børste til vokslaget er fjernet. Skjær sitronene i fire nesten igjennom, men la bunnen med stilkfestet bli sittende. Åpne sitronene forsiktig, og fjern alle synlige steiner. Gni inn 1 ss salt i skjærefiaten på hver sitron. Klem sitronene tilbake i fasong igj en og legg de tett i tett i et 2-litersglass med tettsluttende lokk. Avhengig av størrelsen på sitronene kan du trenge alle 12. De skal pakkes tett og fylle glasset.
 • Tilsett 2.5 dl av sitronjuicen, pepperkornene, laurbærbladet og resten av saltet i glasset. Fyll opp med resten av sitronjuicen. Legg på lokk og rist til alle ingrediensene er blandet. Sett glasset til avkjøling på et mørkt og kjølig sted i 6 uker. Snu glasset en gang i uken (hvis det er varmt i været, bør glasset oppbevares i kjøleskapet). Væsken blir først uklar, men klarner i løpet av den fjerde uken.
 • For å se om sitronene er ferdige, skjærer du gjennom midten av en av sitronbåtene. Hvis hinnen fremdeles er hvit, er ikke sitronene ferdige. I så fall settes lokket på igjen, og glasset får stå i en uke før det testes igjen. Sitronene skal ha mykt skall og den hvite hinnen skal ha fått samme farge som skallet når de er ferdige.
 • Så snart sitronene er ferdige, dekkes laken med et lag olivenolje. Bytt ut oljen hver gang du tar ut noen sitronstykker. Oppbevar sitronene i kjøleskap etter åpning.
Syltede sitroner kan lagres i opptil 6 måneder på et mørkt og kjølig sted. Bruk syltede sitroner til å smaksette couscous og gryteretter. Bare skallet brukes i matlagingen. Kast sitronkjøttet og den bitre hvite hinnen. Skyll og hakk eller strimle skallet fint før det tilsettes i retten.

  Share on facebook
  Share on pinterest
  Share on email

  Populære oppskrifter