Syltet gresskar

Syltet gresskar

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Syltet gresskar smaker nydelig som tilbehør til kjøttretter, og setter en pikant spiss på fiskesuppe. Tradisjonelt blir det laget med frisk ingefær som smakstilsetning, men alle slags aromatiske krydder smaker godt sammen med gresskaret. 
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask gresskar, del i to og skrap ut frøene. Skjær i store båter, skrell båtene og del dem i 1 x 1 cm store terninger.
  • Kok opp eddik, sukker og krydder og legg i gresskarterninger. Kok til terningene er blanke og møre. Bruk en hullsleiv og ha terningene over i rene, varme og tørre glass.
  • Kok laken videre ca. 15 minutter til den blir tyktflytende. Hell laken over gresskarterningene. Skru på lokk. La stå i romtemperatur over natten. Oppbevar glassene mørkt og kjølig.
  • Tips: Ta deg tid til å plukke ut gresskarfrøene fra den trådete massen de ligger i. Skyll dem og legg dem i en gryte eller panne. Tilsett 2 dl vann og 2 ss salt og kok opp. La frøene småkoke i ca.10 minutter. Sil fra vannet og spre frøene utover et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olivenolje og sett brettet i stekeovn på 200 °C i 5-20 minutter, avhengig av størrelsen på frøene. Frøene er ferdige når de er vakkert gyllenbrune. Avkjøl på papiret, og bruk som snacks eller drysset over en salat.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest