Tagine terracottakokt oksegryte

Tagine terracottakokt oksegryte

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Spis deg gjennom krydderveien fra Østen, via Afrika til Europa. Her har du spennende smaker fra mange kulturer. 
PORSJONER3

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell gulrøttene og kutt i små terninger.
  • Legg kjøttet over i en Tagine (den særegne nord-afrikanske trykk-kokeren i lakkert terrakotta). Kjele med lokk kan også godt brukes. Sammen med kjøttet tilsettes olje, hvitløk, ingefær, safran og salt. Tilsett vann og sett på lokket.
  • La kjøttet småkoke i kjelen i ca. 30 minutter, ha i gulrot og litt av persillen sammen med det finhakkede sitronskallet. La det koke videre i ca. 15-20 minutter, til gulrøttene er blitt møre. Tilsett oliven, sitronsaft og resten av persillen.
  • Server direkte fra taginen med godt brød og eventuelt couscous.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest