Tagliatelle-med-blåmuggost-1

Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

Under 20 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Dette er en lett, rask og velsmakende middagsrett. Passer også fint som en smårett til lunsj. Velg den blåmuggosten som faller best i smak. Her er det mange varianter å velge mellom. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rist valnøttene i en tørr stekepanne eller stek de i stekeovnen ved 180 °C i 5 minutter.
  • Mens vannet til pastaen koker opp, kuttes kyllingfiletene i tynne skiver og stekes i varm panne med litt smør. Sett til side.
  • Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken på aspargesene eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Del aspargesene i mindre biter.
  • Kok pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende vann tilsatt salt. Følg anvisningen på pakken for koktid. Sil av vannet og hell pastaen tilbake i gryten.
  • Mens pastaen koker smeltes resten av smøret i en liten gryte. Tilsett blåmuggost, kremfløte og asparges. Kok opp og la det småkoke i ca 5 minutter. Tilsett det stekte kyllingkjøttet de to siste minuttene. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen og valnøtter over pastaen.
  • Server straks med parmesan.
Kilde: melk.no Foto: Kim Holthe
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften