Tapaskjøttboller
Til oppskriften

Tapaskjøttboller

Kjøttboller som fingermat er en klassiker. Her er en oppskrift som er litt spicy og med masse god smak.
20-40 min
Enkel
PORSJONER4

Ingredieser

Kjøttboller

Til steking

Fremgangsmåte

  • Finhakk sjalottløk og chili og bland dette inn i kjøttdeigen sammen med salt, krydder og kavring. Rør godt og bland forsiktig inn egget.
  • Rull små kjøttboller for hånd.
  • Finhakk timian og hvitløk. Stek kjøttbollene på middels varme i en stekepanne med smør til de har fått en fin stekeskorpe. Tilsett timian og hvitløk mot slutten av steketiden. Skru av varmen og la det steke videre på ettervarme i et par minutter.
  • Stikk en tannpirker i hver kjøttbolle og server.
  • Server gjerne sammen med en god salsa, litt focaccia og aioli.
Kilde: matprat.no Foto: Alexander Benjaminsen
Print