Tempura med kongereker

Tempura med kongereker

40-60 min
Avansert
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens rekene og fjern blodårene, behold halene. Skjær et lite snitt på undersiden av hver reke (det gjør at de ikke krøller seg).
  • Sikt melet i en bolle, lag en grop i midten og ha i isvann og eggeplommer. Rør til alt er blandet. Røren skal være litt klumpete.
  • Ha olje i en tykkbunnet kjele til den er 1/3 full. Varm oljen til 180 °C eller til en liten loffterning blir gyllenbrun på 15 sekunder. Dypp rekene i melet så de er dekket alt bortsett dra halen. Rist av overflødig mel. Dypp så rekene i røren og frityrstek dem porsjonsvis til de er sprø og lett gylne. Legg de til avrenning på krøllet tørkepapir.
  • Server tempuraen straks med soyasaus som dipp.
  • Tips: Til tempura skal det være en meget lett røre, og den må serveres med en gang den er frityrstekt. Pass på at vannet er iskaldt, det gjør røren lettere. Er du usikker, så ha i et par isbiter. Ha litt ekstra vann hvis du bruker vanlig hvetemel for å gjøre røren tynnere.