Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

>>, Gryter med sjømat>Terteskjell med fiskepudding i hvit saus
Print

Terteskjell med fiskepudding i hvit saus

Tid: 20-40 min
Grad: Enkel
Posjoner: 4

Det er på tide å blåse støv av denne overraskende gode klassikeren, og fylle terteskjell med fiskepudding i hvit saus.

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0.25 ts muskat
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts hvit pepper
  • 8 stk terteskjell
  • 500 g fiskepudding /fiskeboller i terninger
  • 1 dl erter
  • 100 g pillede reker eller krepsehaler
  • 1 dl frisk dill hakket

Fremgangsmåte

HVIT SAUS

  1. Smelt smør og rør inn mel. Spe med litt og litt av melken, og rør til sausen er jevn. Smak til med muskat, salt og pepper.

FYLL

  1. Varm gjerne terteskjell i et par minutter på rist i stekeovnen ved 150 °C. Dette er ikke avgjørende for sluttresultatet.
  2. Skjær fiskepudding i passe store biter.
  3. La erter få et oppkok i lettsaltet vann. Rør fiskepudding og erter inn i den hvite sausen.
  4. Fyll fiskestuingen i terteskjellene like før servering. Dryss over reker og finhakket dill.
  5. Tips: Terteskjell er fine som forrett. Fyll dem med for eksempel tomatsalat, røkelaks og eggerøre, skinke og ostesaus eller noe annet godt.

Kilde: tine.no

Lagt til av | 2017-10-24T14:16:15+00:00 25. november 2016|Kategori: Fiskefarse, Gryter med sjømat|Stikkord: , , , |

Legg igjen en kommentar

Translate »