Thai Moo Satay
Til oppskriften

Thai Moo Satay - svine- satay med peanøttsaus

Thai Moo Satay. Satayspyd med peanøttsaus - har du først smakt dette en gang... Et klassisk eksempel på hvordan mildt og magert svinekjøtt fungerer godt sammen med kraftige og smaksrike sauser. 
Over 60 min
Middels
Asiatisk, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Marinade

Peanøttsaus

Salatdressing

Salat

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer. Tre kjøttet på trespydene.
  • Peanøttsausen lages ved å koke kokosmelk og karripasta i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til siden.
  • Rør inn peanøttsmør og kok opp og la det småkoke i et par minutter.
  • Salatdressingen lages ved at eddik helles i gryte med sukker og salt og kokes i ca 10-15 min til dressingen har en tjukk konsistens. Avkjøl dressingen og hell den over salaten ved servering.
  • Kjøttet grilles eller stekes 1-2 minutter på begge sider i panne med olje.
  • Serveres med salat og peanøttsausen.
Print