Thai-gryte-med-strimlet-svinekjøtt
Til oppskriften

Thaigryte med strimlet svinekjøtt

Få ting er bedre enn smaken av smilets land! Denne thaigryten med svinekjøtt har eksotiske smaker av kokos og karripasta. 
20-40 min
Enkel
Asiatisk, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • DU TRENGER: SVINEKJØTT I STRIMLER, OLJE, LØK, HVITLØK, OLJE, RØD KARRIPASTA, LETT KOKOSMELK, VANN, GULROT, FRISK BABYMAIS, GRØNN PAPRIKA, LIME, SOYASAUS, SUKKER, FIBERRIS.
  • Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm panne med olje. Sett kjøttet til side.
  • Ha olje i en varm gryte. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og vann. Småkok gryten i 10 minutter.

Tips

  • Dersom du har tørket kaffirlimeblad kan du tilsette et par blader sammen med væsken.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Del babymais i to, og ha den i gryten sammen med gulrot, småkok i 5 minutter.
  • Ha kjøttet i gryta, og tilsett samtidig paprika, skall og saft av lime og sukker. Smak til med soyasaus.

Tips

  • Fiskesaus er også en smaksetter som benyttes mye i det thailandske kjøkken, og passer derfor også veldig godt i denne retten. Tilsett 1 ss fiskesaus samtidig med soyasausen.
  • Strø over litt hakket vårløk og server den smakfulle gryta med ris.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Print