Thai-gryte-med-strimlet-svinekjøtt

Thaigryte med strimlet svinekjøtt

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Få ting er bedre enn smaken av smilets land! Denne thaigryten med svinekjøtt har eksotiske smaker av kokos og karripasta. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • DU TRENGER: SVINEKJØTT I STRIMLER, OLJE, LØK, HVITLØK, OLJE, RØD KARRIPASTA, LETT KOKOSMELK, VANN, GULROT, FRISK BABYMAIS, GRØNN PAPRIKA, LIME, SOYASAUS, SUKKER, FIBERRIS.
  • Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm panne med olje. Sett kjøttet til side.
  • Ha olje i en varm gryte. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og vann. Småkok gryten i 10 minutter.

Tips

  • Dersom du har tørket kaffirlimeblad kan du tilsette et par blader sammen med væsken.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Del babymais i to, og ha den i gryten sammen med gulrot, småkok i 5 minutter.
  • Ha kjøttet i gryta, og tilsett samtidig paprika, skall og saft av lime og sukker. Smak til med soyasaus.

Tips

  • Fiskesaus er også en smaksetter som benyttes mye i det thailandske kjøkken, og passer derfor også veldig godt i denne retten. Tilsett 1 ss fiskesaus samtidig med soyasausen.
  • Strø over litt hakket vårløk og server den smakfulle gryta med ris.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest