Thailandsk oksehalesuppe

Thailandsk oksehalesuppe
Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Thailandsk oksehalesuppe

Ikke noe varmer så godt som en god suppe. Denne er proppfull av spennende smak. Den tar litt tid å lage, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. 
PORSJONER5

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta.
  • Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Legg i sitrongresset, lime- og sitronsaft og sukker, vend godt sammen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og buljong/kraft.
  • Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra bena.
  • Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften tilside så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften.
  • Ha så kjøttet tilbake i suppa, og tilsett paprika, squash og galangalrot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter.
  • Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander.
  • Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl (per 4 porsjoner) kokosmelk for å runde av smaken.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken