Meny
Thailandsk oksehalesuppe
Ikke noe varmer så godt som en god suppe. Denne er proppfull av spennende smak. Den tar litt tid å lage, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. 
Porsjoner5
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta.
  • Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Legg i sitrongresset, lime- og sitronsaft og sukker, vend godt sammen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og buljong/kraft.
  • Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra bena.
  • Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften tilside så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften.
  • Ha så kjøttet tilbake i suppa, og tilsett paprika, squash og galangalrot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter.
  • Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander.
  • Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl (per 4 porsjoner) kokosmelk for å runde av smaken.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter