Thailandske-fiskekaker-2-3
Til oppskriften

Thailandske fiskekaker

Disse fiskekakene er så spennende at du vil lage dem til både middag, tapas og turmat. Du kan gi fiskekakene din egen vri ved å bytte ut noen av urtene og grønnsakene. 
20-40 min
Middels
Asiatisk, Koldtbord
PORSJONER4

Ingredieser

Dippsaus

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skyll og tørk torske- og laksefiletene godt.
  • Hakk filetene fint for hånd og ha det over i en bolle.
  • Rens chili og fjern frøene.
  • Rør sammen finhakket chili, ingefær, hvitløk, koriander og vårløk.
  • Tilsett revet skall av lime, sesamolje, maisenna og brunt sukker.
  • Bland dette godt sammen med den hakkede fisken.
  • Skyll hendene i kaldt vann før kakene lages.
  • Lag kaker som er ca. 5 cm i diameter og ca. 1,5 cm tykke.
  • La kakene hvile i kjøleskapet i ca. 10 minutter før de stekes. Dette er for å hindre at kakene smuldrer opp under steking.
  • Varm olje i en stekepanne og stek kakene forsiktig til de er gjennomstekt og gylne.
  • Dippsaus: Press saften av lime og tilsett litt skall av lime.
  • Finhakk chili, vårløk og frisk koriander og bland dette godt sammen.
  • Tilsett sweet chilisaus, soyasaus og fish sauce.
  • Smak til med litt sukker og fish sauce.
  • Server fiskekakene med saus, ris, salat og lime.
  • Tips: Fiskekakene kan lages inntil 24 timer i forveien. Dekk tallerkenen godt til og oppbevar i kjøleskapet til de skal stekes.
Print