Krabbe

Tilbered deilig krabbe

Kokt krabbe med den friske smaken av hav er så godt at du gjerne nyter den solo, men også i de mest fantastiske sjømatretter. Her viser vi deg hvordan du går fram.

Som mange andre av havets skalldyr, har krabben brukt sommeren på å vokse seg stor og god. Dermed er høsten høysesongen for krabbe. Da har den fylt både skallet og klørne sine med deilig og smakfullt krabbekjøtt, som du kan ta i bruk:

  • Du beregner cirka 200 gram krabbekjøtt per person. Det er normalt innholdet i en stor krabbe. Du kan kjøpe krabbe levende, kokt, renset i skall, dypfryst eller hermetisk.
  • Levende krabbe koker du så raskt som mulig etter at du har kjøpt den. Kokt krabbekjøtt er ferskvare som ikke bør ligge lengre enn et døgn i kjøleskapet.
  • Hvis du kjøper levende krabbe, bruker du en stor gryte med 50 gram salt per liter vann når du koker den.
  • Legg de levende krabbene i det fosskokende vannet, ikke for mange av gangen, da blir vannet fort avkjølt. Etter at du har lagt krabben i det kokende vannet lar du dem trekke rett under kokepunktet. Koketiden for krabbe er 15-25 minutter. Du vet krabben er ferdigkokt når du enkelt kan trekke av de små klørne.
  • Et godt tips er å legge krabbene på ryggen etter at de er kokt, for å holde på mest mulig deilig kokekraft inne i skallet.
  • Kokt krabbe kan nytes naturell, sammen med majones, sitron og godt brød.
  • Den er god alene, men krabbe kan også gå inn i deilige salater.

Kilde: godfisk.no