Meny
Blåskjell

Tilbered deilige blåskjell

Tilbered deilige blåskjell

Det er mange gode grunner til å elske blåskjell. De viktigste grunnene er at det er enkelt å lage og utrolig godt. Blåskjell gir deg også mulighet til å variere smaken i ulike retninger.

Når du bruker blåskjell tar det ikke mange minutter fra du starter til du har et ferdig tilberedt herremåltid:

  • Du beregner ½ til 1 kilo blåskjell per person, avhengig av om du serverer blåskjell som forrett eller hovedrett. Oppbevar skjellene i kjøleskapet etter at du har kjøpt dem inn.
  • Bruk kun levende skjell, altså de som er lukket eller lukker seg når du gir dem et lite kakk. Skrubb også bort eventuelle tråder på skjellene.
  • Damp blåskjellene i en kasserolle. Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker.
  • En litt utvidet variant av grunnoppskriften, men en svært smakfull vri, er å begynne med å frese litt sjalottløk i smør i en kasserolle, som du så heller blåskjell og en skvett tørr hvitvin i. Etter 3–4 minutter åpner skjellene seg og du kan rocke dem opp med fløte, krydderurter og hvitløk.
  • Legg på lokk, rist på kjelen, etter ett minutt er skjellene klare til å spises. Blåskjellene må ikke dampe for lenge. Da blir de seige og smakløse.
  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping, resten kan du servere i en stor bolle som alle forsyner seg av. Så enkelt og så sosialt!

Du kan også legge blåskjell på grillen.Et annet alternativ er å gratinere dem etter at de er dampet.

Kilde: godfisk.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter