TIMIANBAKT-KONGEKRABBE-MED-EPLE-OG-FENNIKELYOGHURT-1
Til oppskriften

Timianbakt kongekrabbe med eple- og fennikelyoghurt

Dette er oppskriften på en smakfull rett med flotte farger. Den kan serveres som forrett eller tapas, og vil imponere gjestene. 
20-40 min
Middels
Koldtbord
PORSJONER4 12 tapas

Ingredieser

Marinade

Eple- og fennikelyoghurt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Pensle olje på baguetteskivene og stek dem i stekeovnen i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø.
  • Ta det rå kjøttet ut av kongekrabbebeinene ved hjelp av en spiss kniv og prøv å holde stykkene så hele som mulig.
  • Del stykkene i like store biter og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

Marinade

  • Kjør sammen ingrediensene til marinaden i en foodprosessor til en glatt masse. Smør marinaden på kongekrabbekjøttet og dryss over litt salt og pepper. Stek i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Eple- og fennikelyoghurt

  • Skjær fennikel i små terninger, og skrell og riv eple grovt. Kok fennikel i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Hell av kokevannet og skyll fennikelen i kaldt vann til den er helt kald. La den renne av på tørkepapir, og bland med eple og matyoghurt. Smak til med sitronsaft, og ev. salt og pepper. Legg eple- og fennikelyoghurt på baguetteskivene med en bit kongekrabbe over, og server.
  • Tips: Bruker du kokt kongekrabbe så skal de bare lunes i stekeovnen, ca. 2 minutter.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Print