TIMIANBAKT-KONGEKRABBE-MED-EPLE-OG-FENNIKELYOGHURT-1

Timianbakt kongekrabbe med eple- og fennikelyoghurt

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Dette er oppskriften på en smakfull rett med flotte farger. Den kan serveres som forrett eller tapas, og vil imponere gjestene. 
PORSJONER4 12 tapas

Ingredieser

Marinade

Eple- og fennikelyoghurt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Pensle olje på baguetteskivene og stek dem i stekeovnen i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø.
  • Ta det rå kjøttet ut av kongekrabbebeinene ved hjelp av en spiss kniv og prøv å holde stykkene så hele som mulig.
  • Del stykkene i like store biter og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

Marinade

  • Kjør sammen ingrediensene til marinaden i en foodprosessor til en glatt masse. Smør marinaden på kongekrabbekjøttet og dryss over litt salt og pepper. Stek i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Eple- og fennikelyoghurt

  • Skjær fennikel i små terninger, og skrell og riv eple grovt. Kok fennikel i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Hell av kokevannet og skyll fennikelen i kaldt vann til den er helt kald. La den renne av på tørkepapir, og bland med eple og matyoghurt. Smak til med sitronsaft, og ev. salt og pepper. Legg eple- og fennikelyoghurt på baguetteskivene med en bit kongekrabbe over, og server.
  • Tips: Bruker du kokt kongekrabbe så skal de bare lunes i stekeovnen, ca. 2 minutter.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest