Tom kha gai kyllingsuppe med kokos

Tom Kha Gai - Kyllingsuppe med kokos

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Dette er en kraftig og aromatisk suppe. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland halvparten av kokosmelken med galangal, sitrongress og limeblader i en stor gryte og varm det opp til kokepunktet. Tilsett kyllingstykker, fiskesaus og sukker.
  • La det trekke i ca. 4 minutter, eller til kyllingkjøttet er kokt. Tilsett resten av kokosmelken og varm opp suppen til kokepunktet.
  • Bland limesaft og chilipasta i serveringsbollen og slå den kokende suppen over.
  • Pynt med biter av korianderblader og knust chili og server.
  • Tips: Bruk helst friske blader av kaffir lime hvis du kan, og riv de i biter for å få frem mest mulig av den spesielle smaken, ikke hakk de med kniv. Fersk galangal (kha orn) er blekgul, med faste, glatte rosa skudd. Fersk ingefær kan brukes i stedet, men gir ikke helt samme smak.
  • *) Kan kjøpes i asiatiske butikker.
    **) bare nederste tredel av stilken, skåret i 2,5 lengder og knust.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest