Tom kha gai kyllingsuppe med kokos
Til oppskriften

Tom Kha Gai - Kyllingsuppe med kokos

Dette er en kraftig og aromatisk suppe. 
20-40 min
Enkel
Asiatisk, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland halvparten av kokosmelken med galangal, sitrongress og limeblader i en stor gryte og varm det opp til kokepunktet. Tilsett kyllingstykker, fiskesaus og sukker.
  • La det trekke i ca. 4 minutter, eller til kyllingkjøttet er kokt. Tilsett resten av kokosmelken og varm opp suppen til kokepunktet.
  • Bland limesaft og chilipasta i serveringsbollen og slå den kokende suppen over.
  • Pynt med biter av korianderblader og knust chili og server.
  • Tips: Bruk helst friske blader av kaffir lime hvis du kan, og riv de i biter for å få frem mest mulig av den spesielle smaken, ikke hakk de med kniv. Fersk galangal (kha orn) er blekgul, med faste, glatte rosa skudd. Fersk ingefær kan brukes i stedet, men gir ikke helt samme smak.
  • * bare nederste tredel av stilken, skåret i 2,5lengder og knust.
Print