Tom Yam Goong – Sterk og syrlig rekesuppe
Til oppskriften

Tom Yam Goong – Sterk og syrlig rekesuppe

Med sin fine blanding av sterk og syrlig smak er tom yam goong den mest berømte av alle Thailands supper. Hver landsdel har sin egen versjon av denne oppskriften.
40-60 min
Middels
Asiatisk, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll rekeskallene og legg de i vannet i en stor gryte. Gi det et oppkok, sil buljongen og kast skallene.
  • Ha hvitløk, limeblader, galangal, fiskesaus, sitrongress og sjalottløk i buljongen, deretter sopp og chilier - hvis du vil ha de med. La suppen trekke i 2 minutter.
  • Legg de rå rekene i suppen, la den koke opp og trekke til rekene er kokt. Bruker du kokte reker, skal de bare varmes til kokepunktet i suppen. Rør sammen limesaft og chilipasta i serveringsbollen, slå suppen over, rør godt, dryss korianderbladene over og server.
  • * renset, men gjem skallene. Kokte reker kan også brukes.
  • ** bare nederste tredel av stilken, skåret i 2,5 cm lengder.
Print