tomat_og_loekpai_med_skinke

Tomat- og løkpai med skinke

40-60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
En saftig og kjempegod pai med tomater og løk som smaker godt til middag med en grønn salat til. Rester av pai passer godt i matboksen på jobb eller skole dagen etter.
PORSJONER4

Ingredieser

Paideig

Fyll

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør til alt er blandet. Tilsett evt. mer vann.
  • Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform. Prikk deigen med en gaffel og la den hvile i kjøleskap i 15 minutter.
  • Forstek paien ved 225°C i ca. 10 minutter.
  • Rens og skjær løk i skiver. Rens purren godt og skjær den i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk.
  • Fres grønnsakene i en varm panne med litt olje i 3-4 minutter.
  • Skjær tomatene i skiver og kokt skinke i strimler.
  • Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper. Fordel løk og skinke i paiskallet og legg over tomatskiver. Hell på eggeblandingen og strø over ost.
  • Stek paien i ca. 20 minutter til eggemassen har stivnet.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest