Tomat-og-pølsegryte-1

Tomat- og pølsegryte

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Tomaten er proppfull av antioksidanter. Og den blir faktisk enda sunnere når den varmebehandles. Også så godt! 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha oljen i en stor kjele. Kutt sjalottløk i to og surr den i oljen i 3-4 minutter sammen med hvitløk og timian. Grovkutt tomatene (ikke cherrytomatene) og spisspaprikaen og tilsett i gryten. La dette koke uten lokk i 20 minutter.
  • Del pølsene i munnfullstore biter og stek dem i en stekepanne til de blir gylne og fine. Ha pølsebiter og halve cherrytomater i sausen og kok det sammen i 5 minutter. Smak så til med sukker, salt og pepper. På slutten tilsetter du bønner og vårløk og koker i 3 minutter. Server pølsegryten rykende varm med litt rucculasalat på toppen, og gjerne litt byggris eller pasta.
  • * kok i vann først da blir de mildere.
Kilde: nytnorge.no Kokk: Geir Skeie
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest