Tomat-og-valnøttbrød-1

Tomat- og valnøttbrød

Over 60 min
Avansert
Brød
Server gjerne tomat- og valnøttbrød ved siden av et ostefat eller til en god suppe. 
PORSJONER3 á 2 l

Ingredieser

Fordeig

Hoveddeig

Fremgangsmåte

Fordeig

  • Bland sammen vann, appelsinjuice og speltmel. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen skal være klissete.
  • Dekk bakebollen med plast. La deigen stå i minst 4 timer eller natten over.

Hoveddeig

  • Tilsett salt og gjær i fordeigen, og elt deigen godt, på laveste hastighet dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen vil fortsatt være litt klissete.
  • Bland inn tomatpuré, hakkede soltørkede tomater og hakkede valnøtter. Dekk bakebollen med plast og la den stå i ca. 3 timer.
  • Del deigen i 3 like store emner. Form avlange brød. Legg brødene i smurte 2-litersformer. Dekk formene med plast, og la brødene heve i 30–60 minutter til de fyller formene.
  • Stek brødene på nederste rille ved på 225º i 30–40 minutter. Ta brødene ut av formene. Avkjøl på rist.
Print