Meny
Torsk-med-dill-og-reker-1
Dill er en fantastisk urt til sjømat, og i denne oppskriften setter den smak på ovnsbakt torsk og reker. Det er enkelt og raskt når saus, grønnsaker og fisk skal i samme form.
Porsjoner4
Ingredieser
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Finhakk sjalottløk og skjær purre i tynne skiver.
  • Legg i torskestykkene i en smurt ildfast form, og dryss over sjalottløk og purre.
  • Varm vannet, løs opp fiskebuljong og bland det sammen med lettrømme og matfløte.
  • Rør finhakket dill inn i sausen og hell den over fisken.
  • Stek i stekeovnen til torsken er ferdig, ca. 15 minutter.
  • Dryss reker over retten når den kommer ut av stekeovnen.
  • Server med potet.
  • Tips: Kremfløte og crème fraîche er mer varmestabile enn matfløte og lettrømme, men tilfører også mer fett til retten. Her kan du velge selv.
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter