Torsk-med-dill-og-reker-1

Torsk med dill og reker

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Dill er en fantastisk urt til sjømat, og i denne oppskriften setter den smak på ovnsbakt torsk og reker. Det er enkelt og raskt når saus, grønnsaker og fisk skal i samme form.
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Finhakk sjalottløk og skjær purre i tynne skiver.
  • Legg i torskestykkene i en smurt ildfast form, og dryss over sjalottløk og purre.
  • Varm vannet, løs opp fiskebuljong og bland det sammen med lettrømme og matfløte.
  • Rør finhakket dill inn i sausen og hell den over fisken.
  • Stek i stekeovnen til torsken er ferdig, ca. 15 minutter.
  • Dryss reker over retten når den kommer ut av stekeovnen.
  • Server med potet.
  • Tips: Kremfløte og crème fraîche er mer varmestabile enn matfløte og lettrømme, men tilfører også mer fett til retten. Her kan du velge selv.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest