Meny
Kokt torsk med karrisaus

 

Kokte torskeskiver med hjemmelaget karrisaus er en tradisjonsrett for hele familien. Velg det tilbehøret familien liker eller følg vårt forslag i oppskriften. 
Porsjoner4
Ingredieser
Karrisaus
Fremgangsmåte
  • La fiskestykkene ligge i kaldt vann i minst 1 time før koking.
  • Kok opp vann tilsatt salt. Tilsett pepper og eddik, og kok opp vannet igjen.
  • Legg i fiskestykkene, la vannet koke opp, trekk kasserollen til side og la torsken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 minutter.
Karrisaus
  • Finhakk sjalottløk og surr i flytende margarin sammen med karri til løken er myk, men ikke brun.
  • Hell på fiskekraft og la det småkoke i et par minutter.
  • Avkjøl sausen litt og pisk inn eggeplomme. Sausen må ikke koke mens eggeplommene piskes inn, da skiller den seg.
  • Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad.
  • Server torskeskivene med karrisaus, kokte poteter og grønnsaker.
Kilde: 3iuka.no Foto: Synnøve Dreyer
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter