Kokt torsk med karrisaus

 

Torsk med karrisaus

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Kokte torskeskiver med hjemmelaget karrisaus er en tradisjonsrett for hele familien. Velg det tilbehøret familien liker eller følg vårt forslag i oppskriften. 
PORSJONER4

Ingredieser

Karrisaus

Fremgangsmåte

  • La fiskestykkene ligge i kaldt vann i minst 1 time før koking.
  • Kok opp vann tilsatt salt. Tilsett pepper og eddik, og kok opp vannet igjen.
  • Legg i fiskestykkene, la vannet koke opp, trekk kasserollen til side og la torsken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 minutter.

Karrisaus

  • Finhakk sjalottløk og surr i flytende margarin sammen med karri til løken er myk, men ikke brun.
  • Hell på fiskekraft og la det småkoke i et par minutter.
  • Avkjøl sausen litt og pisk inn eggeplomme. Sausen må ikke koke mens eggeplommene piskes inn, da skiller den seg.
  • Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad.
  • Server torskeskivene med karrisaus, kokte poteter og grønnsaker.
Kilde: 3iuka.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest