Meny

Torsk med persille-sandefjordsmør

Torsk med persille-sandefjordsmør

Oppdatert

40-60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Torsk med persille-sandefjordsmør

På denne tid av året er torsken på sitt aller beste så for mange er torsk julefisken fremfor noen. Og den skal lages helt tradisjonelt, kokt mrd gode poteter, sandefjordsmør og gulrøtter.
PORSJONER4

Ingredieser

  • 1 kg fersk torsk i skiver
  • 0.5 dl salt pr liter vann
Persille-sandefjordsmør

Fremgangsmåte

  • Børst godt langs ryggbenet på fiskeskivene for å børste bort alle blodrester, Trekk av den mørke hinnen i buken og klipp an finnene.
  • Legg fiskeskivene i kaldt vann, gjerne rennende, i minst 30 minutter.
  • Kok opp vann i en rommelig kjele, tilsett salt og kok opp. Legg i fisken, gi den et raskt oppkok, skru ned varmen og la fisken trekke i 5—7 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene. Fisken er ferdig når den løsner lett fra benet.
  • Persille-sandefjordsmør: Kok fløten inn til det halve. Rør inn smør i små terninger. Sausen må ike koke mens smøret røres inn, da vil den skille seg. Rør inn sitron og persille. Ekstra delikat blir sausen hvis du kjører den opp med stavmikser så persille blir findelt og sausen jevnt grønn.
  • Server torsken nykokt på varme tallerkener med gode poteter, gulrøtter og sausen.
Kilde: 3iuka.no Foto: Synnøve Dreyer

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også