Meny
Torsk-med-sandefjordsmør-1
Det finnes vel ikke noe så godt som helt fersk torsk enkelt kokt i skiver og servert med sandefjordsmør eller persillesmør og gode poteter! 
Porsjoner6
Ingredieser
Sandefjordsmør
Fremgangsmåte
  • Rens fiskeskivene godt for blod og den mørke bukhinnen. La skivene ligge i rennende kaldt vann minst 1 time før de skal kokes. Da blir de faste.
  • Kok opp vann, dryss i salt og rør til det smelter. Legg i fiskeskivene, kok opp og trekk kokekaret til side. La fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 min.
Sandefjordsmør
  • Kok fløten til sandefjordsmøret uten lokk i ca. 5 min. visp inn smøret i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Smak til med salt og hvit pepper og rør inn gressløk.
  • Server fisken rykende varm og nykokt på varme tallerkener med sandefjordsmør og kokte poteter.
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter