Torsk-med-sandefjordsmør-1

Torsk med sandefjordsmør

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Det finnes vel ikke noe så godt som helt fersk torsk enkelt kokt i skiver og servert med sandefjordsmør eller persillesmør og gode poteter! 
PORSJONER6

Ingredieser

Sandefjordsmør

Fremgangsmåte

  • Rens fiskeskivene godt for blod og den mørke bukhinnen. La skivene ligge i rennende kaldt vann minst 1 time før de skal kokes. Da blir de faste.
  • Kok opp vann, dryss i salt og rør til det smelter. Legg i fiskeskivene, kok opp og trekk kokekaret til side. La fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 min.

Sandefjordsmør

  • Kok fløten til sandefjordsmøret uten lokk i ca. 5 min. visp inn smøret i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Smak til med salt og hvit pepper og rør inn gressløk.
  • Server fisken rykende varm og nykokt på varme tallerkener med sandefjordsmør og kokte poteter.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest