Meny
Torsk-til-jul-1
Torsk hører julen til, og med denne oppskriften med rotmos og rødvinsaus til garanterer vi julestemning. 
Porsjoner6
Ingredieser
Rotmos
rødvinsaus
tilbehør
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 150 °C.
  • Dryss salt på torsken og la den ligge i 10 minutter. Skyll den godt i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir. Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Ha olivenolje, krydder, ingefær og skall av appelsin i en ildfast form og legg i torskestykkene med skinnet opp.
  • Bak i stekeovnen i ca. 15 minutter. Dra skinnet forsiktig av rett før servering.
Rotmos
  • Skrell og skjær gulrot og kålrot i biter, og kok dem møre i vann med rosmarin og sitronskiver. Kok til grønnsakene er helt møre, og kast rosmarin og sitron. Hell av kokevannet og mos gulrot og kålrot sammen med smør og matfløte til en grov mos. Smak til med salt og pepper.
Rødvinsaus
  • Finhakk sjalottløk, gressløk og timian og surr alt i litt smør til løken er myk. Tilsett rødvin og fiskekraft, og kok inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper. Server torsken med rotmos, rødvinsaus og mandelpotet.
  • Tips: Om du ønsker mer smak kan du legge noen hele hvitløksfedd i formen sammen med torsken.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer Hensley

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter