Torskepletter

Torskepletter med spinat

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER16

Ingredieser

Frityrrøre

-

Fremgangsmåte

  • Legg klippfisken i en stor bolle. Dekk med kaldt vann, og la fisken ligge i bløt i 2 døgn. Bytt vann minst fem ganger.

Frityrrøre

  • Sikt mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Lag en grop i midten. Bland egget med 1 dl av melken, og hell det i gropen. Rør til en glatt røre med tykk konsistens. Dersom den virker for tykk, røres resten av melken gradvis inn. Sett røren til side i minst 1 time.
  • Legg den ferdig utvannede fisken i en stor stekepanne. Tilsett sitronskiver, persillekvister, laurbær og nok vann til at det dekker. Kok opp. Skru ned varmen, og la det surre i 30-45 minutter, til fisken er mør og flaker lett.
  • Tilbered spinaten. Varm oljen i en liten gryte over middels varme. Tilsett spinaten. Stek den i 3-4 minutter, til den faller sammen. Sil spinaten. Bruk baksiden av en skje, og klem ut overskytende vann. Finhakk spinaten, og rør den inn i røren. Tilsett paprikapulver. Ta fisken opp av vannet, og del den i små biter. Fjern skinn og små ben. Rør fisken inn i røren.
  • Fyll 5 cm olje i en tykkbunnet stekepanne. Varm den til 190 °C. Bruk en smurt teskje, og stek skjefuller av røren gylne i oljen i 8-10 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv, og la dem renne av på kjøkkenpapir. Dryss havsalt over.
  • Server plettene varme eller lune med aioli:
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest