Tradisjonell-laks-med-agurksalat-og-pepperrotkrem-1-1
Til oppskriften

Tradisjonell laks med agurksalat og pepperrotkrem

En god oppskrift til jul trenger ikke ta flere timer å lage. Dette er en rett som vil imponere med sine enkle og friske smaker.
40-60 min
Middels
Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Hasselbakte poteter

Agurksalat

pepperrotkrem

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.
  • Skjær laksen i serveringsstykker.
  • Skjær sjalottløk og sitron i skiver, og ha i en ildfast form sammen med persille og hvitvin.
  • Legg laksestykkene i formen med skinnsiden opp og dryss salt på skinnet. Bak fisken i stekeovnen i ca. 8 minutter. Dra skinnet forsiktig av ved servering.

Hasselbakte poteter

  • Skrell potetene og skjær i ca. 1 cm tykke skiver. Grovhakk hasselnøtter.
  • Vend potetene i smeltet smør, så i hasselnøtter, og ha på et stekebrett med bakepapir.
  • Bak i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Agurksalat

  • Skjær agurk i små terninger og finhakk chili. Bland sammen alle ingrediensene til agurksalaten og la den stå og trekke i 20 minutter.

Pepperrotkrem

  • Pisk crème fraîche stiv og luftig. Riv pepperrot på den fineste delen av rivjernet og finhakk gressløk. Rør pepperrot, gressløk, sennep og sitronsaft inn i crème fraîchen. Smak til med salt og pepper.
  • Server laksen med hasselbakte poteter, agurksalat og pepperrotkrem.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensle
Print