Lutefisk

Lutefisk

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Tradisjonell lutefisk servert med ertestuing, bacon og gode poteter er norsk tradisjon på sitt beste. Noen vil ha brunost, sirup eller sennep i tillegg, lutefisken har mange venner.
PORSJONER4

Ingredieser

Erterstuing

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær lutefisk i serveringsstykker og legg dem i en langpanne med skinnsiden ned.
  • Dryss salt over lutfisken og dekk til med lokk eller aluminiumfolie. Stek lutefisken i stekeovnen i ca. 30 minutter. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid.
  • Skjær bacon i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.

Ertestuing

  • La erter ligge i vann over natten.
  • Kok dem i nytt vann til ertene er møre og stuingen jevner seg, det tar ca. 45 minutter.
  • Tilsett vann dersom den blir for fast.
  • Rør inn smør og smak til med salt og litt sukker.
  • Server lutefisken med bacon, ertestuing og mandelpoteter.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest