Lutefisk
Til oppskriften

Lutefisk

Tradisjonell lutefisk servert med ertestuing, bacon og gode poteter er norsk tradisjon på sitt beste. Noen vil ha brunost, sirup eller sennep i tillegg, lutefisken har mange venner.
40-60 min
Middels
Julemat, Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Erterstuing

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær lutefisk i serveringsstykker og legg dem i en langpanne med skinnsiden ned.
  • Dryss salt over lutfisken og dekk til med lokk eller aluminiumfolie. Stek lutefisken i stekeovnen i ca. 30 minutter. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid.
  • Skjær bacon i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.

Ertestuing

  • La erter ligge i vann over natten.
  • Kok dem i nytt vann til ertene er møre og stuingen jevner seg, det tar ca. 45 minutter.
  • Tilsett vann dersom den blir for fast.
  • Rør inn smør og smak til med salt og litt sukker.
  • Server lutefisken med bacon, ertestuing og mandelpoteter.
Print