Meny
Tradisjonell-skreimølje-1
Skreimølje er kystbefolkningens tradisjonelle måte å tilberede skrei på. Denne oppskriften er en klassiker, prøv den og bli kjent med en viktig del av norsk matkultur. 
Porsjoner4
Ingredieser
Rogn
Lever
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Kok opp vann tilsatt salt og pepper.
  • Trekk kasserollen av platen og legg i fiskeskivene.
  • Sett kasserollen over varmen igjen og kok opp.
  • Sett ned varmen og la fisken stå og trekke til den er ferdig, ca. 6 minutter.
Rogn
  • Vask rognen og pakk den inn i matpapir eller kokeplast for å unngå at den går i stykker.
  • Kok opp vann tilsatt salt.
  • Sett ned varmen og la rognen stå og trekke til den er ferdig, ca. 20 minutter.
Lever
  • Rens leveren for hinner og tråder, del i små biter og legg dem i en kasserolle.
  • Når skreien er kokt øser du litt av kokekraften over den ferdig rensede leveren.
  • Kok forsiktig opp og la trekke i 2-3 minutter.
  • Server skreien på varme tallerkener med kokt rogn skåret i skiver, lever og kokte poteter.
  • Tips: Ha gjerne litt eddik i kokevannet til skreien, da blir den ekstra skinnende hvit, ca. 1 ss pr. liter vann. Noen har også litt eddik og kanskje løk og laurbærblad i kokevannet til leveren for smakens skyld.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter