Trenøttskake-1-1

Trenøttskake

Over 60 min
Enkel
Print
Nøtter hører gjerne julen til, men dessverre er det ofte slik at nøttene man setter fram ofte bare blir sittende som pynt. Denne kaken er dermed midt i blinken da den lar deg bruke de gjenværende julenøttene til noe nyttig. 
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Legg oppskåret frukt og rosiner i appelsinjuice (evt i sherry og konjakk). Dekk til og la det stå natten over.
  • Legg bakepapir i bunnen av tre former x 1 liter (tilpass etter antall porsjoner).
  • Rør smør og sukker godt. Tilsett egg, vann, honning, mel, bakepulver, krydder, kakao- og kaffepulver. Bland i all frukten og grovhakkede nøtter. Hell røren i formene og stek kakene i ovnen på 150 °C i ca 2 timer.
  • Avkjøl kakene i formene, godt tildekket. Ta dem forsiktig ut av formene og pakk dem lufttett.
  • Kakene holder i ca 3 måneder uten fryser.
  • * eller halvparten konjakk og halvparten sherry.
Kilde: melk.no