Meny
Trenøttskake-1-1
Nøtter hører gjerne julen til, men dessverre er det ofte slik at nøttene man setter fram ofte bare blir sittende som pynt. Denne kaken er dermed midt i blinken da den lar deg bruke de gjenværende julenøttene til noe nyttig. 
Porsjoner8
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Legg oppskåret frukt og rosiner i appelsinjuice (evt i sherry og konjakk). Dekk til og la det stå natten over.
  • Legg bakepapir i bunnen av tre former x 1 liter (tilpass etter antall porsjoner).
  • Rør smør og sukker godt. Tilsett egg, vann, honning, mel, bakepulver, krydder, kakao- og kaffepulver. Bland i all frukten og grovhakkede nøtter. Hell røren i formene og stek kakene i ovnen på 150 °C i ca 2 timer.
  • Avkjøl kakene i formene, godt tildekket. Ta dem forsiktig ut av formene og pakk dem lufttett.
  • Kakene holder i ca 3 måneder uten fryser.
  • * eller halvparten konjakk og halvparten sherry.
Kilde: melk.no
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter