Trøffelmarinert-skrei-med-tomatsalat-og-urteolje-1

Trøffelmarinert skrei med tomatsalat og urteolje

20-40 min
Middels
Print
Trøffelmarinert skrei servert med tomatsalat og urteolje er mange spennende smaker i en rett. En moderne vri på den tradisjonelle fisken. 
PORSJONER4

Ingredieser

Tomatsalat

Urteolje

TILBEHØR

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.
  • Skjær skreifileten i jevnstore stykker og drypp over trøffelolje. La fisken ligge 10-15 minutter. Legg fiskestykkene på bakepapir på et stekebrett og bak dem midt i stekeovnen til de er så vidt gjennomkokte, ca. 12 minutter.

Tomatsalat

  • Skyll og del tomatene i to. Pisk sammen olje og balsamicoeddik, rør inn basilikum og smak til med litt salt. Hell dressingen over tomatene, og vend sammen.

Urteolje

  • Pisk sammen hakket basilikum, persille og olje, gjerne med foodprocessor eller stavmikser. Smak til med litt salt. Urteoljen er holdbar i kjøleskapet i minst 1 uke.
  • Server skreien med tomatsalat, urteolje, salat og kokte poteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer