Trøndersodd

Trondersodd

 

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Trøndersodd

Mange av regionene i Trøndelag har sine egne varianter av denne retten, så det finnes mange måter å lage sodd på. Sodd serveres som flott festmat. 
PORSJONER4

Ingredieser

SODDBOLLER

Fremgangsmåte

  • Kok opp kjøttet i saltet vann og skum av. La kjøttet trekke ca. 2 timer til det løsner fra beina. Ta deretter opp kjøttet og del det i passe store terninger, ca 2x2 cm.
  • Bland kvernet lammekjøtt sammen med salt og rør til dette blir seigt. Bland i krydderet og spe forsiktig med fløten.
  • Farsen formes til boller med en teskje som dyppes i kaldt vann. Bollene trekkes 10-12 minutter i kraften.
  • Ha kjøttet tilbake i kraften og smak til med salt og pepper.
  • Del gulrøttene i pene staver og hell over den varme sodden.
  • Server med kokte poteter og flatbrød, gjerne hjemmebakt.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken