Tyrkisk-güvec1-2-1
Til oppskriften

Tyrkisk Güvec - Tyrkisk lammegryte

Tradisjonell tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker. Ganske enkel å lage, og den stekes ferdig i stekeovnen. 
Over 60 min
Enkel
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger.
  • Skjær auberginen i tynne skiver og strø over salt. La det stå i ca. 15 minutter. Skyll deretter av saltet
  • Skjær løk, poteter, squash og paprika i skiver.
  • Brun kjøttet i olje i en varm panne, litt om gangen.
  • Legg kjøtt og grønnsaker lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Strø krydder og salt mellom lagene. Hell over sjy eller vann. Stek i ovn på 200 grader i ca. 1 1/2 time.
  • Dryss over hakket persille før servering. Serveres med brød.
Kilde: matprat.no Foto: Astrid Hals
Print