Tysk-potetsalat

Tysk potetsalat

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
En deilig varm potetsalat med bacon – uunnværlig tilbehør til salt og røkt kjøtt, tykke spesialpølser og grillmat, og et must ved siden av svineknoken på høstens oktoberfest!
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask potet godt, behold skallet på. Del dem i jevnstore biter. Kok potetbitene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre.
  • Del purreløk på langs og skyll godt. Snitt purren grovt og bland den sammen med den kokte poteten.
  • Skjær bacon i terninger og stek dem i en varm stekepanne til de er gylne og sprø.
  • Trekk pannen til side og løft ut baconbitene. La dem renne av seg på litt kjøkkenpapir.
  • Avkjøl fettet i pannen litt, og visp inn eddik, sukker, sennep, salt og pepper. Varm opp på ny og la dressingen småkoke et par minutter. Tilsett hakket hvitløk og la den surre et minutt.
  • Hell den varme dressingen over potetene, tilsett sprøstekt bacon og hakket persille. Vend alt forsiktig sammen og server varm eller lun.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest